volwassenen


De geur van regen
geschreven én voorgelezen door Lieneke Dijkzeul

Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op een jonge vrouw die zij ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Zo zet Lieneke Dijkzeul de toon in De geur van regen - met de reeds bekende inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol.Audio fragment:isbn: 978-90-8626-042-3
prijs:
€ 19,95
omvang: 8 cd's

verschijnt: juli / augustus 2009

In De geur van regen beschrijft Dijkzeul in beeldende, sobere stijl de dramatische gevolgen van kille berekening en nietsontziend egoïsme. Trefzeker geeft zij vanuit verschillende perspectieven de personages gestalte, en zo ontvouwt zich een verhaal dat je op het puntje van je stoel doet zitten.
 

“Een thrillerschrijfster van formaat.”
Algemeen Dagblad

Over De stille zonde:
‘Een droombeeld van een debuut.”
Het Parool

Over Koude lente:
“Een personage dat zich kan meten met Morse, Wallander en Maigret.”
Nu.nl

‘Ik verheug me op het vervolg.’
Trouw


Adres onbekend
geschreven door Katherine Kressman Taylor.

Adres onbekend is geschreven als een reeks brieven tussen een joodse Amerikaan die in San Francisco woont en zijn voormalige zakenpartner en vriend die naar Duitsland is teruggekeerd. De brieven dateren van november 1932 tot maart 1934. De verstrekkende gevolgen van de nazi-ideologie, in het bijzonder voor een hechte vriendschap, worden in deze briefwisseling treffend en zeer aangrijpend weergegeven.
 

De brieven uit Amerika worden voorgelezen door Bard Bothe, de brieven vanuit Duitsland door Huib de Waal en het nawoord door Lieneke Dijkzeul.

isbn: 978-90-8626-038-6
prijs: € 9,95
cd’s: 1

verschijnt: juni / juli 2009

 

Deze belangrijke en tijdloze boodschap verdient een permanente plaats op ieders boekenplank.
‘Verrassend, spannend en choquerend.’
– Jessica Durlacher in Esta.

‘Dit moderne verhaal is niet minder dan volmaakt. Het is de meest effectieve aanklacht tegen de nazi’s die in druk is verschenen’.
- The New York Times Book Review (1939)

‘Een verhaal dat reeds bekend is en diep gewaardeerd wordt door mijn generatiegenoten. Wat De negerhut van oom Tom was voor de Burgeroorlog, is dit boek voor de Tweede Wereldoorlog.’
- Kurt Vonnegut

 


Kaarslicht en dennenaalden
geschreven én voorgelezen door Bard Bothe.

Kerst is een tijd van verhalen. Over mensen en hun belevenissen. Over vreugde en verdriet. Over leven en medeleven. Bard Bothe schreef elk jaar een verhaal voor zijn gezin. Een selectie ervan van de verhalen is voorgelezen op dit luisterboek. De kern ervan is dat wij allemaal, ieder op zijn eigen wijze, op reis zijn en op zoek naar de zin van het bestaan.
De schrijver neemt u mee met zijn twaalf verhalen onder meer mee naar een vluchtelingenkamp in Thailand, het Franse platteland, het gezellige stadje Zaltbommel, besneeuwd Utrecht en naar een guur en regenachtig Amsterdam.
Hij beschrijft ontmoetingen tussen mensen en werpt een blik op hun leven en hun emoties.
Het zijn lichte verhalen, vlot en toegankelijk geschreven, met een vleugje ontroering en humor. Bedoeld om keer op keer te worden beluisterd.

Bard Bothe debuteerde in 2003 met zijn roman Andermaal Anne. Hij won daarmee de eerste prijs in een verhalenwedstrijd, uitgeschreven door uitgeverij Gopher.
Bard Bothe leest deze twaalf verhalen zelf voor.

isbn: 978-90-86260-362
prijs: 14,95
omvang: 3 cd's                                            Fragment:


 CD1                             CD2                                           CD3
De wijze kater              Het verhaal van Westdijk                Gods wegen... 
Onder de brug              Op het scherp van de snede           Wolff’s missie
Vergeving                    Gestrand                                     Het geluksballetje 
Koffie verkeerd             De vraag
                                 IJsheilige


Trotse ouders geschreven én voorgelezen door Cornald Maas

Wat wens je als ouders je kind toe? Gun je je zoon of dochter de vrijheid om eigen keuzen te maken? Lijkt hij of zij op je? Welke eigenschappen maken indruk? Hoe ga je om met de reacties op de openbare optredens van je kind? In Trotse Ouders spreken vaders en moeders van bekende Nederlanders zich uit over opvoeding, idealen en verwachtingen. Ze groeiden, anders dan hun kinderen, op in een tijd dat de mogelijkheden begrensd waren en andere opvattingen bestonden over een carriére. Een compilatie van de mooiste en indringendste portretten.

Maas weet de gesprekken prachtig voor te lezen.Fragment:isbn: 978 90 86250 348
prijs: 12,95
voorgelezen door: Cornald Maas
omvang: 2 cd’s

Koude lente van
Lieneke Dijkzeul

Tweede, meeslepende thriller van Lieneke Dijkzeul, die het begrip schuld een huiveringwekkende, nieuwe betekenis geeft.

In een park wordt het levenloze lichaam van een klein meisje aangetroffen. Een buurman van het meisje wordt in zijn flat ernstig mishandeld door een jeugdbende. Waren zij getuige van de moord? En wat beweegt hen een kansloze, beperkte jongen voor wie ze alleen maar minachting koesteren, op te nemen in hun groep en te laten deelnemen aan hun criminele activiteiten? Eenmaal aan hun willekeur overgeleverd, verliest de jongen langzaam maar zeker de greep op de realiteit. Paul Vegter, die we kennen als de sympathieke inspecteur uit De stille zonde, is belast met het onderzoek naar de moord. Een maalstroom van gebeurtenissen en een zeer ingenieus plot sleurt de lezer mee naar de verbijsterende ontknoping.

LUISTERFRAGMENT
isbn: 978-90-8626-026-3
prijs: 22,95
omvang: 8 cd's / 10 uur
voorgelezen door: Lien
eke Dijkzeul


De pers over Koude lente:
...Vorig jaar verraste Lieneke Dijkzeul ook aangenaam met haar thrillerdebuut "De stille zonde," dat vooral imponeerde door geraffineerd uitgewerkte personages en een ragfijne stijl. Nu haar tweede thriller "Koude Lente," is verschenen, rijst de vraag: kan Dijkzeul de hooggespannen verwachtingen waarmaken?
Het antwoord is een duidelijke "ja." Sterker nog, met het formidabele "Koude lente" heeft ze een flinke stap voorwaarts gemaakt...
Peter Kuijt op De Spanningsblog. 5 sterren.

Voor de hele recensie: klik
hier.


Ine Jacet op www.inejacet.nl  (met 5 sterren)
Een klein meisje wordt gevonden in een park. Ze is vermoord. Inspecteur Vegter en zijn politiemensen staan voor de opgave dit misdrijf op te lossen. Een oude man wordt ernstig mishandeld. Is er verband met de moord op het kleine meisje? Dan is er nog een eenzame jongen. Hij heeft het niet getroffen met zichzelf en zijn ouders en zoekt wanhopig aansluiting bij een groep criminele jongeren. Hij wringt zich in allerlei bochten maar vriendschap kun je niet kopen en aansluiting dwing je niet af. Het is een koude lente, deze lente...

Hulde voor Lieneke Dijkzeul die een bijzonder intelligente en aangrijpende misdaadroman heeft afgeleverd.
Loude lente is: spannend, ontroerend, realistisch en bovenal: prachtig geschreven door een ervaren vakvrouw die schrijft met compassie...


Voor de hele recensie klik hier.
 

Hij was mijn broer... van Judith Perrignon

Vincent van Gogh sterft in juli 1890. Zijn broer, Theo, overleeft hem slechts zes maanden. In tegenstelling tot datgene wat altijd wordt verteld, was hij de meest kwetsbare van de twee. Hij sterft, door de dood van zijn broer. Hij voelt zich geamputeerd, maar vraagt zich af of hij de geamputeerde is, of het afgesneden lichaamsdeel.

Het verhaal begint en eindigt met de dood; in sobere woorden, in grijstinten, fijnzinnig en zwaarmoedig.
Judith Perrignon neemt de lezer mee naar het graf van de schilder. Theo praat over zijn broer in de derde persoon. Hij keert terug naar hun beider jeugd, naar hun leven verenigd in de liefde voor de kunst.

Maar waar voor Vincent zijn schildersdoek sprak, zo resten voor Theo slechts woorden, armzalige woorden.
Aan het einde van het boek spreekt Theo niet meer. Zijn medisch dossier verhaalt van een man die op 34-jarige leeftijd sterft, krankzinnig. De twee broers rusten, zij aan zij, op het kerkhof van Auvers-sur-Oise.


 

ISBN-13: 978 90 86260 24 9
prijs: 14,95
cd’s: 3

is verschenen: medio juni 2007
voorgelezen door: Lieneke Dijkzeul
Nederlandse uitgeverij: Elbertinck

Pers:
De fantoombroer. Theo van Gogh ervoer de dood van zijn broer Vincent als een amputatie. De achtergeblevene spreekt. De broer, van hem en van hen beide.
Le Point


‘De toon is treffend, de taal is magnifique, het boek verbazingwekkend.’
Olivia de Lamberterie in ELLE


De stille zonde van
Lieneke Dijkzeul


 Voor de boektrailer van De stille zonde, klik hier


De stille zonde is een verrassende, ontroerende en bij vlagen poëtische thriller over intimidatie, chantage en machtsmisbruik die laat zien dat er recht bestaat buiten de wet.

'In deze psychologische thriller laat Lieneke Dijkzeul zien dat gevoel, liefde en verstand kunnen samengaan. Dit in combinatie met de literaire stijl, de karakters achter de personages, de spanning in het verhaal en het uiterst onverwachte plot maken dit boek tot een bijzondere verschijning binnen de wereld van de Nederlandse thrillers.'
- Ineke Verkaaik-Hogervorst, Boekhandel Verkaaik te Gouda


www.crimezone.nl: 5 sterren
www.boekmagazine.nl: 4 sterren
VN thrillergids: 4 sterren

Prijs € 19,95
Omvang: 7 cd’s
ISBN: 9086260160  audio fragment
 De vrouwen van Stepford van
Ira Levin
 

Joanna en Walter Eberhart, een jong echtpaar, kunnen zich eindelijk veroorloven naar het welvarende forensenstadje Stepford te verhuizen. Al gauw raken ze bij het wel en wee van de bewoners betrokken, maken ze nieuwe vrienden en voelen ze zich er thuis. Wel valt het Joanna op dat alle vrouwen in Stepford keurige en verzorgde huisvrouwen zijn. De mannen daarentegen hebben een eigen, niet voor vrouwen toegankelijke club. Joanna is vastbesloten hier iets aan te doen. Tot ze een aantal vreemde ontdekkingen doet, die haar met afschuw vervullen.

`Levin is de Zwitserse horlogemaker van het spannende boek. Bij zijn plots wordt al het andere teruggebracht tot klokjes van vijf dollar in de dumpstore.’
Stephen KingAudio fragment

Prijs € 16,95
Omvang: 4 cd’s
ISBN: 9086260144
Voorgelezen door: Katrui ten Barge
 

  Eindelijk een van de meest vileine verhalen als luisterboek!

 

Anderland van Paul Biegel
 


auteur: Paul Biegel       
voorgelezen door: Thijs Goverde

isbn: 90-8626-010-1
prijs:
12.95
luisterduur: 103 minuten
omvang: 2 cd's

leeftijd: leeftijdsloos!     

 
Anderland
is een fantastisch verhaal en perfect voorgelezen / voorgedragen door Thijs Goverde. Wat goed uitkomt want Paul Biegel is een meesterlijke verhalenschrijver!

Anderland is bekroond met de Woutertje Pieterse prijs.

Talloze avonturenverhalen over de Ierse Kelten moeten in oude tijden de ronde hebben gedaan. Slechts twee wonderreizen zijn in latere eeuwen in schrift vastgelegd: die van de heidense held Maél Duín, en die van de monnik Brandaan. Alleen de opgeschreven versies kennen we, maar hoe hebben die verhalen geklonken? Hoe zijn ze doorverteld van generatie op generatie?

Audio fragment

De meester van de spraak versus de meester van de tekst.
Het mooiste luisterboek van de laatste 10 jaar!


 


Schaduwzuster
van Simone van der Vlugt.


Schaduwzuster is Simone van der Vlugt's 2e Nederlandse literaire thriller (inmiddels 150.000 exemplaren verkocht). Haar 1e literaire thriller De Reünie, verschenen in 2004, staat nog steeds hoog in de lijst van best verkopende titels. Inmiddels zijn van De Reünie meer dan 200.000 exemplaren verkocht.
Simone's literaire thrillers worden uitgegeven door Ambo
| Anthos.


Uitgeverij Luisterlezen is zeer verheugd Schaduwzuster als luisterboek te brengen!


ISBN: 90-8626-003-9
PRIJS:
€ 22,95
NUR: 077
OMVANG: 6 cd's


Is verschenen

   audio fragment